Składniki na barszcz biały Czas przygotowania: 20 minutLiczba porcji: około 6 porcjiBarszcz biały zbożowy „Takapol” but.0.5l.Bulion warzywny lub mięsno-warzywny 1l.Suszone grzyby 3-5 szt.Ziemniaki 300-500 g.Śmietana 150-200 ml.Koperek do dekoracjiSólPieprzMajeranekZiele angielskieLiść laurowy Barszcz biały - sposób przygotowania 1.Namoczone suszone grzyby kroimy , dodajemy do bulionu i gotujemy do miękkości. 2. Wlewamy barszcz biały Takapol i śmietanę ,gotujemy jeszcze ok. 10 min. 3. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4. Ziemniaki obieramy i osolone gotujemy.5. Odcedzone ubijamy na jednolitą masę. 6. Do głębokiego talerza nakładamy 1-2 gałki ziemniaków puree i zalewamy barszczem. Całość posypujemy nie wielką ilością koperku.Oto prosty przepis na barszcz biały. Życzymy przyjemnego gotowania i smacznego! Skorzystaj z naszych gotowych zakwasów na barszcze Butelka szklana Butelka plastikowa