Zakwasy na barszcze
Nasza oferta - zakwasy na barszcze
Firma Takapol z siedzibą w Krakowie od 1993 r. produkuje naturalne zakwasy na barszcz o tradycyjnym, polskim smaku. Każdy zaczyn na barszcz naszej marki pozwala na przygotowanie wyśmienitej zupy dla całej rodziny. Produkty Takapol posiadają niezmienną od lat recepturę oraz powstają w oparciu o starannie wyselekcjonowane składniki pochodzące od polskich rolników i dostawców. Brak konserwantów i innych sztucznych dodatków sprawia, że przygotowanie na ich bazie tradycyjnej, zdrowej i pożywnej zupy o tradycyjnym polskim smaku i aromacie staje się banalnie proste.
Jednym z naszych wiodących produktów jest zakwas do barszczu czerwonego, który wytwarzamy w oparciu wyłącznie o najlepsze, starannie wyselekcjonowane składniki pochodzące od polskich rolników oraz tradycyjną, niezmienną od lat recepturę własną pozbawioną konserwantów i innych, sztucznych dodatków.


Naturalny skład zakwasu na barszcz oparty na doskonałej jakości składnikach oraz oryginalna, niezmienna od wielu lat receptura to gwarancja doskonałego smaku oraz zdrowia i dobrego samopoczucia dla całej rodziny. Zakwas do barszczu białego Takapol to wysokiej jakości, naturalny, w 100% polski produkt.
Żurek podgórski jest tradycyjną polską zupą, który można w wygodny i łatwy sposób przygotować na bazie gotowego zaczynu. Zakwas na żurek z mąki żytniej i pszennej to jeden z produktów z oferty zakwasów na tradycyjne polskie zupy firmy Takapol.

FAQ -Pytania i odpowiedzi
Firma Takapol to producent i dystrybutor naturalnych zaczynów na barszcz bez konserwantów w Krakowie. Nasze produkty są dostępne w sprzedaży detalicznej na terenie stolicy Małopolski i okolic – tradycyjny zakwas na barszcz można znaleźć głównie w niewielkich osiedlowych sklepikach z artykułami spożywczymi oraz sklepach ze zdrową żywnością.
Mimo tego, że firma Takapol nie prowadzi sprzedaży detalicznej, wszyscy klienci z Krakowa i okolic pragnący wypróbować nasz barszcz w butelce, mogą skontaktować się z nami oraz uzyskać szczegółowe informacje na temat najbliższych miejsc, w których sprzedawane są nasze naturalne zakwasy na barszcz.
Barszcz na zakwasie z butelki firmy Takapol jest bardzo prosty w przygotowaniu. Do jego wykonania potrzebny jest wybrany zakwas na barszcz naszej produkcji, którego zadaniem będzie nadanie zupie głębokiego smaku i aromatu. W pierwszej kolejności przygotowujemy odpowiednią ilość mięsnego, warzywnego lub grzybowego wywaru. Pod koniec gotowania wlewamy do niego zakwas w butelce Takapol. Barszcz biały i żurek gotujemy kilka minut. Barszcz czerwony doprowadzamy do wrzenia i nie gotujemy. Tak przyrządzone zupy na zakwasie z butelki są gotowe do podania po wcześniejszym doprawieniu do smaku wedle własnego uznania.