O nas

Firma Takapol z miłości do natury i tradycji

Firma Takapol jest polskim, rodzinnym przedsiębiorstwem, którego początki istnienia sięgają roku 1993. Naszą główną specjalizacją jest produkcja, sprzedaż oraz dystrybucja naturalnych zakwasów na barszcze w Krakowie. Produkty Takapol łączą w sobie naturalne składy bez konserwantów, tradycyjne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie oraz staranny dobór najlepszej jakości składników od polskich rolników i dostawców.

Barszcze-Takapol

Nasze zamiłowanie do barszczy narodziło się wiele lat temu i jest związane rodzinną tradycją – barszcz był jedną z najczęściej przygotowywanych zup w naszej rodzinie. W czasach naszych dziadków nie istniały jednak gotowe zakwasy – zaczyn należało przygotować samodzielnie i dopiero na jego bazie ugotować zupę. Zakwas powstawał w wielkim, glinianym garnku i był odstawiany na kilka dni do zakiszenia. Gotową zupę podawano nie tylko na obiad, ale często także na śniadanie, obowiązkowo z własnoręcznie wypiekanym,pachnącym chlebem.

O wszystkim tym Takapol pamięta do dziś tworząc receptury swoich naturalnych zakwasów na barszcze. Powstają one w celu ułatwienia przygotowywania domowych zup, które dzięki gotowym zaczynom zyskują znakomity, tradycyjny smak i aromat pozwalające na chwilę przenieść się do czasów dzieciństwa. Dostępne w Krakowie i okolicznych miejscowościach produkty Takapol pozwalają w prosty, szybki oraz pełny sukcesu sposób przygotowywać tradycyjne polskie zupy, które doskonale sprawdzą podawane zarówno na co dzień, jak i od święta.

Firma Takapol z miłości do natury i tradycji

Firma Takapol jest polskim, rodzinnym przedsiębiorstwem, którego początki istnienia sięgają roku 1993. Naszą główną specjalizacją jest produkcja, sprzedaż oraz dystrybucja naturalnych zakwasów na barszcze w Krakowie. Produkty Takapol łączą w sobie naturalne składy bez konserwantów, tradycyjne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie oraz staranny dobór najlepszej jakości składników od polskich rolników i dostawców.

Barszcze-Takapol

Nasze zamiłowanie do barszczy narodziło się wiele lat temu i jest związane rodzinną tradycją – barszcz był jedną z najczęściej przygotowywanych zup w naszej rodzinie. W czasach naszych dziadków nie istniały jednak gotowe zakwasy – zaczyn należało przygotować samodzielnie i dopiero na jego bazie ugotować zupę. Zakwas powstawał w wielkim, glinianym garnku i był odstawiany na kilka dni do zakiszenia. Gotową zupę podawano nie tylko na obiad, ale często także na śniadanie, obowiązkowo z własnoręcznie wypiekanym,pachnącym chlebem.

O wszystkim tym Takapol pamięta do dziś tworząc receptury swoich naturalnych zakwasów na barszcze. Powstają one w celu ułatwienia przygotowywania domowych zup, które dzięki gotowym zaczynom zyskują znakomity, tradycyjny smak i aromat pozwalające na chwilę przenieść się do czasów dzieciństwa. Dostępne w Krakowie i okolicznych miejscowościach produkty Takapol pozwalają w prosty, szybki oraz pełny sukcesu sposób przygotowywać tradycyjne polskie zupy, które doskonale sprawdzą podawane zarówno na co dzień, jak i od święta.