Zakwas na barszcz czerwony
Barszcz czerwony kiszony w butelce - producent zakwasów Takapol
Zakwas na barszcz czerwony kiszony Takapol wytwarzany jest w oparciu wyłącznie o najlepsze, starannie wyselekcjonowane składniki pochodzące od polskich rolników oraz tradycyjną, niezmienną od lat recepturę własną pozbawioną konserwantów i innych, sztucznych dodatków.
Ale to nie wszystko. Nasz barszcz czerwony kiszony kryje w sobie prawdziwe bogactwo natury. Zdrowe właściwości buraka są tu kluczowe – nasz zakwas to nie tylko wyjątkowy smak, ale również źródło wartości odżywczych. Jest zdrowy, pożywny i smaczny, idealny do odtworzenia tych tradycyjnych, polskich smaków, które pamiętamy z dzieciństwa lub do spożycia prosto z butelki.
Butelka szklana
Butelka plastikowa
Gdzie kupić zakwas z buraków w Krakowie?
Firma Takapol jest rodzinną, polską firmą, która od 1993 r. zajmuje się produkcją i dystrybucją na terenie Krakowa i okolic naturalnych zaczynów na tradycyjny barszcz czerwony na zakwasie. W ciągu trzech dekad naszej działalności na krakowskim rynku, bardzo często spotykamy się z pytaniami:
„Gdzie kupić zakwas na barszcz czerwony dobrej jakości, bez konserwantów oraz w 100% polskiej produkcji?
Wszystkie te kryteria spełnia nasz zakwas buraczany na barszcz, który można znaleźć głównie w niewielkich, osiedlowych sklepikach spożywczych, warzywnikach oraz sklepach ze zdrową żywnością na terenie całej stolicy Małopolski. Klienci indywidualni, którzy pragną wypróbować nasz barszcz czerwony kiszony na zakwasie z butelki, mogą kontaktować się bezpośrednio z nami w celu uzyskania szczegółowych informacji na temat dostępności produktów – z przyjemnością wskażemy najbliższe miejsca w Krakowie, w których można od ręki kupić naturalny zakwas buraczany na barszcz czerwony od producenta Takapol.
Jak zrobić barszcz czerwony z butelki Takapol?
Zakwas z buraków w naszej butelce to klucz do łatwego przygotowania domowego, tradycyjnego barszczu czerwonego.
Wystarczy przygotować 1-1,5 litra wywaru warzywnego lub mięsnego według własnych upodobań. Na sam koniec gotowania, wlewamy do niego nasz zakwas buraczany na barszcz Takapol, doprowadzając zupę do wrzenia. Gotowe! Nie ma potrzeby dłuższego gotowania. Wystarczy jeszcze doprawić danie do smaku swoimi ulubionymi przyprawami.
Zakwas na barszcz serwuj z uszkami, krokietami, diablotką, kapuśniakami, kulebiakami lub z tradycyjnie zabielanymi ziemniakami. Prosty i smaczny sposób na przeniesienie prawdziwego polskiego smaku do Twojego domu.
Psst… możesz go również pić prosto z butelki!
Sprawdź pozostałe produkty Takapol
Barszcz biały
Proces produkcji zakwasu na barszcz biały Takapol opiera się na najlepszych surowcach od polskich rolników, które zapewniają pełnię smaku i aromatu...
Żurek Podgórski
Jesteśmy dumni, że nasz zakwas na żurek jest uważany za jedno z najwyższej jakości i najsmaczniejszych rozwiązań na rynku. Zapraszamy na prawdziwą ucztę smaków...