Żurek Podgórski
Żurek - producent Takapol
Zakwas na żurek z mąki żytniej i pszennej to jeden z produktów krakowskiego producenta naturalnych zakwasów na tradycyjne polskie zupy – Takapol. Żurek podgórski jest tradycyjną polską zupą, który można w wygodny i łatwy sposób przygotować na bazie gotowego zaczynu. Dobry zakwas na żurek powinien być produktem naturalnym, przygotowanym na bazie dobrej jakości składników, posiadać tradycyjną polską recepturę, która zagwarantuje gotowej zupie odpowiedni smak i aromat oraz być łatwo dostępny, aby można było po niego sięgnąć w każdej chwili. Wszystkie te kryteria spełniają produkty polskiej firmy Takapol.

Butelka szklana

Butelka plastikowa
Gdzie kupić zakwas do żurku w Krakowie?
Zakwas na żurek w butelce realizowany przez naszą wytwórnię jest w 100% naturalnym produktem, który powstaje bez konserwantów oraz innych, sztucznych dodatków. Jego oryginalna receptura własna bazuje na tradycjach kuchni małopolskiej oraz pozostaje taka sama od wielu lat. Żurek na zakwasie od producenta Takapol jest dostępny w wielu miejscach na terenie Krakowa i okolic – kupić go można głównie w małych, osiedlowych sklepikach spożywczych, warzywniakach oraz sklepach ze zdrową żywnością. Nasza firma nie zajmuje dystrybucją detaliczną– aby dowiedzieć się, gdzie kupić zakwas do żurku Takapol, wystarczy się z nami skontaktować. Z przyjemnością wskażemy najbliższe sklepy w Krakowie, w których dostępny jest zakwas na żurek w butelce naszej produkcji.

Jak zrobić żurek z butelki Takapol?
Odpowiedź na pytanie, jak zrobić żurek z butelki jest banalnie prosta. Należy przygotować 1,5-2 l wywaru mięsnego warzywnego lub grzybowego i wlać do niego 0,5 l zakwasu Takapol. Tak przygotowany żurek na zakwasie żytnim zaprawiamy śmietaną i doprawiamy do smaku wybranymi przyprawami. Warto wzbogacić jego smak dodatkiem jajek, ziemniaków, białej kiełbasy, warzyw lub grzanek.