Barszcz czerwony
Barszcz czerwony - producent Takapol
Zakwas na barszcz czerwony to jeden z wiodących produktów krakowskiego producenta Takapol. Wytwarzany jest w oparciu wyłącznie o najlepsze, starannie wyselekcjonowane składniki pochodzące od polskich rolników oraz tradycyjną, niezmienną od lat recepturę własną pozbawioną konserwantów i innych, sztucznych dodatków. Nasz zakwas z buraków jest zdrowy, pożywny oraz posiada tradycyjny polski smak, który pozwala każdemu klientowi odtworzyć we własnej kuchni smaki dobrze znane i lubiane z czasów dzieciństwa.

Butelka szklana

Butelka plastikowa
Gdzie kupić zakwas z buraków w Krakowie?
Firma Takapol jest rodzinnym, polskim przedsiębiorstwem, które od 1993 r. zajmuje się produkcją i dystrybucją na terenie Krakowa i okolic naturalnych zaczynów na tradycyjny barszcz czerwony na zakwasie. W ciągu blisko trzech dekad naszej działalności na krakowskim rynku, bardzo często spotykamy się z pytaniami klientów, gdzie kupić zakwas na barszcz czerwony dobrej jakości, bez konserwantów oraz w 100% polskiej produkcji? Wszystkie te kryteria spełnia nasz zakwas buraczany na barszcz, który można znaleźć głównie w niewielkich, osiedlowych sklepikach spożywczych, warzywnikach oraz sklepach ze zdrową żywnością na terenie całej stolicy Małopolski. Klienci indywidualni, którzy pragną wypróbować nasz barszcz czerwony na zakwasie z butelki, mogą kontaktować się bezpośrednio z nami w celu uzyskania szczegółowych informacji na temat dostępności produktów – z przyjemnością wskażemy najbliższe miejsca w Krakowie, w których można od ręki kupić naturalny zakwas buraczany na barszcz od producenta Takapol.

Jak ugotować barszcz czerwony z butelki Takapol?
Zakwas z buraków w butelce producenta Takapol powstał w celu ułatwienia przygotowywania domowego, naturalnego barszczu czerwonego oraz zagwarantowania gotowej zupie znakomitego smaku i aromatu zgodnych z tradycyjną polską recepturą. Jego przygotowanie jest banalnie proste. Jak zrobić barszcz czerwony na zakwasie z butelki – oto szczegółowe instrukcje. W pierwszej kolejności przygotowujemy 1-1,5 l wywaru warzywnego lub mięsnego, wedle uznania. Pod koniec gotowania wlewamy do niego zakwas buraczany na barszcz Takapol, doprowadzamy do wrzenia i już nie kontynuujemy gotowania. Na sam koniec doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami – w ten oto sposób tradycyjny barszcz czerwony na kupnym zakwasie jest gotowy do podania na stół. Podajemy z uszkami, krokietami, diablotką, kapuśniakami, kulebiakami oraz zabielany z ziemniakami.